Çankırı 1 Şubesi

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan Ziyareti

Eğitim Bir-Sen Çankırı Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Çankırı Valisini Ziyaret Etti

 

15 Kasım 2014 tarihinde yapılan seçim ile güven tazeleyen Eğitim Bir-Sen Çankırı Şube Başkanı Kasım Karatekin ve Yönetim Kurulu Üyeleri 22 Aralık 2014 Pazartesi günü Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ı makamında ziyaret etti.

Hoş geldiniz dileklerini ileten Vali Vahdettin Özcan,

“Ben sendikal faaliyetlerin, sivil toplum faaliyetlerinin hem demokrasimiz için hem de ülkemiz için önemli katkılar sağladığı kanaatindeyim. Görevinizde başarılar diler, nazik ziyaretiniz için teşekkür ederim.

Eğitim için çalışmalarımız sürekli devam ediyor. İmam Hatip Lisesi yapılıyor. Yeni Fen Lisesi’nin yapımı için Türkiye Odalar Borsalar Birliği ihaleye başladı. Tarım Meslek Lisesi ihale aşamasında yine Kız meslek lisesinin ek bina yapım ihalesi de en kısa zamanda yapılacak. Eski adı ile T.O.B.B Ortaokulu yıkılarak yerine çok daha güzel ve Çankırı’da devlet eliyle yapılan en güzide okul inşa ediliyor. Yine Orman Fakültesinin yanında bulunan 10 dönümlük alan okul projemiz var. Hazım Dağlı İlkokulu ve Ortaokulunun oturulamaz raporu var. Oranında en kısa zamanda yıkılarak yerine okul yapılması için çalışmalarımız devam ediyor.

Projelerimiz sadece temel eğitim kurumlarına yönelik değil. Ballıca da bulunan Yükseköğrenim öğrenci yurdunun oturulamaz raporu vardı. Orayı boşalttık yeni kampüsümüzde 1354 öğrencimiz kalabildiği bir yurt inşa edildi. Çocuklarımız orda güven içinde kalıyor. Yurt projelerimiz sadece bununla sınırlı değil, 870 kişilik ve 1100 kişilik yurtlarımızda yapılıyor. Bu yurtlar 2015 Eylül ayına yetişecek. Çankırı’ya gelen öğrencilerimiz 15 yıl boyunca yurt sıkıntısı çekmeyecek.

Yeni yapılan hükümet binamız 2017’de bitecek ve 2018’de şu an hükümet konağı olarak kullanılan bina da yıkılacak. Yerine Çankırı’ya yakışır bir meydan yapılacak. ” dedi.

Eğitim Bir-Sen Çankırı Şube Başkanı Kasım Karatekin ise kabullerinden dolayı Vali vahdettin ÖZCAN’a teşekkürlerini iletti.

Eğitim Bir-Sen Çankırı Şube Başkanı Kasım Karatekin,

“15 Kasımda yaptığımız kongre ile güven tazeledik. Demokratik bir ortamda seçimizi yaptık.  Aramıza iki yeni arkadaş katıldı. Onlarla birlikte eğitim ve eğitimci için var güzümüzle çalışıyoruz.

Daha güzel, örnek bir Çankırı için her demokratik iyiliğe katkıda bulunuyoruz. Üyelerimizin özlük haklarını iyileştirmeyi çok istiyoruz ama demokrasi ağacının kökü ateş almışsa biz onun dallarında asla meyve arayışında olamayız.” Dedi.