Çankırı 1 Şubesi

Duygu Dolu Anlar Yaşandı

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

 

Çankırı Eğitim Bir-Sen tarafından “Mehmet Akif İnan ve 7 Güzel Adam” şiir dinletisi 4 mart Çarşamba günü 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ile Çankırı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Hasan Tahsin Yıldırım ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Çankırı Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kasım Karatekin ilk olarak, “Sözlerime başlarken sendikamızın kurucu genel başkanı Mehmet Akif İnan’ı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Ayrıca 7 Güzel Adam’dan ebediyete intikal edenlere Allahtan rahmet, hayatta olanlara hayırlı ölümler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Karatekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen teşkilatları “Bütün giysileri yırtsak yeridir. Yeter bize vefa elbiseleri” mısralarıyla vefayı önceleyen kurucusuna vefasını her zaman göstermekte, onun eserlerini derleyip basarak kültür sanat ve edebiyat aleminin istifadesine sunmaktadır.

Mehmet Akif İnan’ın kurduğu ve vefatına kadar da genel başkanlığını yürüttüğü Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen bugün Türkiye’nin en büyük sendikasıdır. Eğitim Bir-Sen Çankırı da bin 500, Türkiye genelinde ise 320 bin üyesi ile yetkili sendikadır.  Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı 11 hizmet koluyla Çankırı da 4 bin 500, Türkiye’de ise 800 bin üyesiyle kamu çalışanlarını temsil etmektedir.”

“Eğitim Bir-Sen; ücret sendikacılığının yanında hizmet sendikacılığına da önem vermektedir” diyen Karatekin, “Mehmet Akif İnan’ın bıraktığı sendikal anlayışın sadece ücret sendikacılığını kasamadığını, bununla birlikte insanımızın dertlerini, sorunlarını dert edinerek hizmet sendikacılığını içerdiğini de görmekteyiz” dedi.

“Mehmet Akif İnan “Sendikal mücadeleyi, Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa etmek adına erdemliler hareketidir” cümlesi ile ifade etmiştir” diyen Karatekin konuşmasını şu ifadelerle noktaladı:

“Bu söz öylesine söylenmiş bir söz değildir. Evet, bizler hem Türkiye’nin geleceğini inşa edeceğiz, hem de erdemli olmanın gereğini yerine getireceğiz. Bu samimi güzide topluluğun, bu hareketi daha güçlendireceğine inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyor, hepinizi en kalbi duygularla selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum.”

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kasım Karatekin’in konuşmasının ardından Muammer Öztürk tarafından Kur’an Tilaveti yapıldı ve sonrasında Mehmet Akif İnan belgeseli izlendi.

Daha sonra birbirinden güzel şiirler okunmasıyla salonu dolduranlar duygu dolu anlar yaşadı. Katılımcılara karanfil dağıtılmasıyla program sona erdi.