Çankırı 1 Şubesi

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE BİR ARAYA GELDİLER

ÇANKIRI EĞİTİM BİR-SEN KADIN KOLLARI  8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE KADIN SENDİKA ÜYELERİ İLE  BİR ARAYA GELDİ

            8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Çankırı Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları, Çankırı Öğretmenevinde bir kutlama düzenledi. Düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Yazıcı’nın eşi Nur Yazıcı, Çankırı Eğitim-Bir Sen Şube Başkanımız Kasım Karatekin’in eşi Halime Karatekin, Memur Sen Çankırı Kadın Kolları Başkanı Bedriye Karakoç, bir önceki Kadın Kolları Komisyon Üyeleri ve diğer  davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kadın Komisyonu Başkanı Semin Arslan Kocaoğlu’ nun ardından program, komisyon üyesi Hatice Çağlar’ın " Kadın" konulu konuşması ve komisyon çalışmalarının tanıtımı ile  devam etti.

                Programa 8 Mart Kadınlar Günü'ne farklı bir bakış açısı kazandırmak amacı ile hazırlanan  "Kadından Kadın Öyküleri" yarışmasının ödül töreni ile devam edildi. Gerçek kadın öyküleri ile yarışmaya katılan bir çok yarışmacı arasından;

Cumhuriyet Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni CANAN DARÇIN “Zümrüt’ün Hikâyesi” isimli eseriyle birinci oldu. Şehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Berrak Kaya “Yeter ki Aşkla Allah de!” isimli eseriyle ikinci, Çankırı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni İlknur Ayhan ise “Vuslat” isimli eseriye üçüncü olmuştur. Değerli öğretmenlerimize ödülleri İl Milli Eğitim Müdürümüzün eşi Nur Yazıcı, Çankırı Eğitim-Bir Sen Şube başkanının eşi Halime Karatekin ve Memur Sen Çankırı Kadın Kolları Başkanı Bedriye Karakoç tarafından takdim edildi. Önceki dönem Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyon üyelerimize etkin çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi sunuldu. Konuklara karanfillerin dağıtıldığı bu özel güne çeşitli ikramlarla son verildi.