Çankırı 1 Şubesi

İl Divan Toplantısı Yapıldı

Kasım KARATEKİN Memur-Sen Adaylığını Açıkladı.

Çankırı Eğitim Bir-Sen Şubesi divan kurulu toplantısı Hacı Ali Dinlenme Tesislerinde yapıldı. Toplantıya il yönetimi, ilçe yönetimleri ve işyeri temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Çankırı Eğitim Bir-Sen Kadınlar Komisyonu başkanı Semin ARSLAN KOCAOĞLU yaptı.

Kocaoğlu;

“Eğitim Bir-Sen sadece eğitimde değil hayatın tüm alanlarında hizmet vermektedir. Mazlumların sesi olan Eğitim Bir-Sen kadına şiddette de tavrını belli etmiş, söylem ve eylemlerinde bunu göstermiştir. Toplumun en dinamik kesimin birleşme noktası olan Eğitimciler Birliği Sendikası her zaman kadına pozitif ayrımcılık yapmıştır.” Dedi

Kocaoğlu’nun konuşmasından sonra Söz alan şube başkanı Kasım KARATEKİN,

“Eğitim Bir-Sen olarak birçok ilke imza attık. Bu çalışmalarımız sonucu Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduk. Kazanımlarımızı asla yeterli bulmuyoruz. Bu yıl ki toplu sözleşme masasında tekrar Memur-Sen’in oturması eğitim ve kamu çalışanları için yeni kazanımlar demek. Bu yüzden daha çok çalışmalı Eğitim Bir-Sen’i yetkili yapmalıyız.

 Kudüs şairi rahmetli Mehmet Akif İNAN’ın kurucu Genel Başkanlığında 9 Haziran 1995’te kurulan Memur-Sen Konfederasyonu; demokratikleşme, özgürleşme, emeği yüceltme, ekmeği büyütme mücadelesinin 23’üncü yılında, Mehmet Akif İNAN’ın kendisine eşlik eden az sayıdaki arkadaşıyla birlikte başlattığı kutlu yolculuğa 800.000 kamu görevlisiyle devam ediyor.

Türkiye’yi daha demokratik, daha özgürlükçü, daha müreffeh, daha güçlü, daha insan odaklı, daha adil ve daha yaşanabilir yapmak, insanımızı insan onuruna yaraşır bir hayatın öznesi kılmak adına önemli kazanımlar elde ettik.  Hedeflerimizin ilk sırasına katılımcı, güçlü ve etkin sendikacılığı koyduk.  Yıllardır Memur-Sen Konfederasyonunun lokomotif sendikası olan Eğitim Bir-Sen’in Çankırı il başkanlığını yapmaktayım.  Eğitim Bir-Sen de kazandığım tecrübelerle,  Kasım KARATEKİN olarak Çankırı Memur-Sen İl Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum.

Sendikal mücadelesiyle, yeni bir tarih yazan bütün Memur-Sen camiasına saygılarımla…” dedi.