Çankırı 1 Şubesi

Muhammed Mursi?nin İdama Mahkûm Edilmesi Protesto Edildi.

Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idama mahkûm edilmesi Çankırı’da protesto edildi.

 

Öğle namazına müteakip Ahmet Yesevi Camii önünde toplanan Çankırı Eğitim Bir-Sen, Memur-Sen'e bağlı diğer sendikalar ve camii cemaati idam kararlarını protesto etti. İdam karşıtı sloganların atıldığı eylemde, Memur-Sen İl Başkanı Ali Solak basın açıklaması yaptı. Memur-Sen ailesi adına konuşan Solak, Mısır Müftüsü’ne “oyuna gelme” çağrısı yaptı.

 

“Mısır’da verilen darbe kararlarını protesto etmek amacı ile buradayız. Alınan kararların meşrutiyeti yoktur. Meşrutiyeti olmayan mahkemenin, seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Dünya Müslümanlar Âlimler Birliği Başkanı Yusuf El karadavi’nin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verilen idam kararı yok hükmündedir. Bu karar adil değil, zalimcedir. Hukuksuzdur. Uluslarası kamuoyunun ve insanlık vicdanın reddettiği bir kararırdır.

 

Demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını esas alan Memur Sen ailesi olarak, darbeci mahkemenin hukuk dışı bu kararlarını tanımıyoruz. Kararı ve bu kararı verenleri lanetle kınıyoruz. İdam kararlarının yürürlüğe girmesi noktasında son sözü söyleyecek olan Mısır Müftüsüne buradan çağrı yapıyoruz. Bu zalimce kararı tanıma! İdamları onaylama. İdamların yürürlüğe girmesini engelle. Aksi halde tarih seni, Sisi ve işbirlikçilerinin kuklası olarak kaydedecektir. İnsanlık vicdanı seni mahkûm edecektir. Müslüman coğrafya seni katillerin ortağı ilan edecektir. Darbeci mahkemeye dur demezsen şayet, Mahkeme-i Kübra’da bunun hesabı sorulacaktır. 8000 bin’e yakın Memur Sen ailesi olarak iki elimiz her iki cihanda yakanızda olacaktır.

 

Hukuksuz idam cezalarının durdurulması için Türkiye ve uluslararası kamuoyu harekete geçirilmelidir. Özellikle idam cezasının olmadığı ve idama karşı çıkan Avrupa birliği başta olmak üzere tüm ülkeler bu sürece dahil edilmelidir. Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve 106 ihvan üyesinin idam kararının iptal edilmesinde batı inisiyatif almalıdır. Bu noktada BM, İslam Birliği Teşkilatı ve Arap Birliği Teşkilatı da kararların uygulanmaması için gerekli tavırları takınmalıdır.”