Çankırı 1 Şubesi

GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

Eğitim-Bir-Sen Çankırı Şubesi tarafından gerçekleştirilen İl Divan Toplantısı 4 Kasım 2017 tarihinde Hacı Ali Dinlenme tesislerinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen İl Divan Toplantısına Memur Sen Konfederasyonu Başkanı Ali Yalçın, Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Çankırı Eğitim-Birsen ve Memur-Sen Başkanı Kasım Karatekin ile sendika üyeleri katıldı.
4 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen İl Divan toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim-Bir-Sen Çankırı Şube Başkanı Kasım Karatekin, “1640 üyesiyle Çankırı’nın en büyük sendikası olan Eğitim Bir Sen en yakın sendikaya 790 fark atmış, farkı artırmaya devam ediyor” dedi.
“Sendikamız siz değerli teşkilat mensupları ve dava arkadaşlarım sayesinde her geçen gün etkisini ve yetkisini artırmaktadır” diyen Karatekin, “Bizler Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak sadece sendikamızın büyümesiyle yetinmedik. Milletimizin özgürlüklerini genişletmeye, ülkemizin ekonomisini, etki alanını büyütmeye dair her şeyin paydaşı olduk. Sendikacılıktaki ehliyetimiz, sözlerimizdeki tutarlılık ve samimiyetimizle hem kamu çalışanlarının hem de milletimizin desteğine mazhar olduk. Rabbime şükürler olsun bu destek ve teveccüh sürekli artmaktadır” dedi.

“Çankırı şartlarında Eğitim Bir Sen Kadın kolları ilçelerde örgütlenmesini tamamladı” diyen Karatekin, “Alan çalışmaları, işyeri ziyaretleri ve gayretli çalışmaları için kendilerine teşekkür ederim. Yine aynı şekilde Genç Memur Sen ekibimiz, gençlerimize sahip çıkma adına ortaöğretimde “Bir bilenle bilge nesil” projesi, Üniversitemizde ise Akademik Düşünce Medeniyet topluluğu oluşturarak güzel projelere imza atmaya devam ediyorlar. Huzurlarınızda bu komisyonlarımızın takdire şayan gayretli ve samimi çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ederim” dedi.
Mesleki kalifiye eleman konusunda sorunlar yaşadıklarını da aktaran Karatekin, ” İlimizin zorunlu hizmet bölgesi olması nedeniyle öğretmen ihtiyacının tamamına yakını karşılanmış olmakla birlikte mesleki eğitim konusunda ve yetişmiş kalifiye eleman konusunda ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Mevcut eğitim sistemi başarı sırası en düşük öğrencileri meslek liselerine yönlendirerek mesleki eğitimin gelişmesini önlüyor. Meslek lisesi mezunu bir kardeşiniz olarak önümüzdeki yıllarda marangoz, kaynakçı, tesisatçı, motorcu, elektrikçi hasılı birçok meslek grubunda yetişmiş elemanı mumla arayacağız. Bu konuda çözüm önerilerimizle birlikte yetkilileri defalarca uyardık, uyarmaya devam edeceğiz” dedi.

“Eğitim, ülkelerin geleceklerinin şekillenmesinde önemli bir fonksiyona sahiptir” diyen Karatekin, “İyi bir eğitim, gelişmenin, gelişmiş ülke olmanın, medeniyet kurmanın anahtarıdır. Bunun farkında olan ülkelerin önceliği eğitim olmakta, başarılı insanların yetiştirilmesi için en büyük değer her zaman eğitime verilmektedir.
Ülke olarak, yıllardır sancısını, sıkıntısını, stresini yaşadığımız nokta burasıdır. Öğrencileri sürekli başka yönlere kanalize eden, velileri tedirgin eden ve sık sık değiştirilmek zorunda kalınan sınav sistemleri de böyle bir anlayışın ürünüdür.
Biz diyoruz ki sistemli, planlı ve istişareye dayanmayan hiçbir proje, başarılı olmamıştır, olmaz da. Köklü sorunlara köklü çözümlerin getirilmesi gereken bir dönemin eşiğindeyiz. Millî Eğitim Bakanlığı’nın bu kritik dönemlerde her anlamda sürdürülebilir politikalar benimsemesi, belirleyeceği politikalar öncesinde eğitimin paydaşlarıyla istişare etmesi, eğitimin sorunlarının çözümü için çok önemlidir” dedi.
Karatekin konuşmasının sonunda ise, “Biz Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olması için bugüne kadar sorumluluk aldık. Bundan sonra da kutuplaştırmadan ötekileştirmeden birleştiren bütünleştiren bir dille çözüm üreten akademik hizmet sendikacılığının yeni örneklerini vereceğiz. Hak’tan hakikatten hukuktan yana taraf olmaya ısrar edeceğiz. Kamu görevlilerinin de milletimizin de mazlumların da hakkını ve hukukunu korumaya devam edeceğiz” dedi.
Karatekin’in açılış konuşmasından sonra sinevizyon gösterisi yapıldı.
Sinevizyon gösterisinin ardında ise Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul kürsüye geldi. Tombul, hizmet kollarında bir çok kazanım elde ettiklerini aktardı.
Bu coğrafyanın 100 yıl önce cetvelle çizilerek şekillendirildiğini dile getirerek konuşmasına başlayan Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, gündeme dair konulara ve sendikanın faaliyetlerine değindi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantı sonunda tayinleri çıkan ilçe başkanlarımıza plaket takdimi yapılırken Genel Başkanımıza katılımlarından dolayı Hanımlar komisyonumuz tarafından çiçek takdimi, Şube Başkanımız tarafından Hat Tablo ve Üniversite temsilciliğimiz tarafından Tuz Lamba hediye edildi.