Çankırı 1 Şubesi

SENDİKA FORMATÖRLÜĞÜ EĞİTİM PROGRAMIMIZ ÇOK VERİMLİ GEÇTİ.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bir eğitim sendikası olarak, iyi eğitim, eğitimli sendikalı, güçlü memur ve adil bir dünya için çalıştıklarını, mücadele verdiklerini ifade ederek, “Eğitimi de teşkilat eğitimini de önemsiyoruz. Vizyon belgemizde açıkladığımız işimize, içimize ve dışımıza yolculuğun her bir aşamasında mesafe katederek yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Daha nitelikli bir sendikacılığın yapılması, sendikal bilincin artması için teşkilat eğitimlerimiz yeni bir aşamaya gelmiştir. Daha önce şube başkanları, şube başkan yardımcıları, ilçe temsilcilerimizle devam ettiğimiz eğitim programlarımız hizmet sendikacılığımızı alanda daha diri tutacaktır. Bu bağlamda, 2019 bizim için eğitim yılı olacak. İşimiz eğitim, gücümüz eğitim” dedi.

2019, tüm işyeri temsilcilerinin eğitiminin tamamlandığı yıl olacak 

Kızılcahamam’da yapılan “Sendika Formatörlüğü 2. Eğitim Programı’nın açılışında konuşan Ali Yalçın, 373 sendika eğitim formatörünün, eğitimlerin ardından işyeri temsilcileri eğitimi için sahada olacağını belirterek, “Geride kalan 1,5 yılda 30 bin 539 işyeri temsilcisi ile eğitim gerçekleştiren sendikamız için 2019, tüm işyeri temsilcilerinin eğitiminin tamamlandığı yıl olacaktır. İyi eğitim, eğitimli sendikalı, güçlü memur, güçlü Türkiye ve adil bir dünya için mücadelemiz sürecektir” şeklinde konuştu.

Örgütlü gücümüzle kazandık, kazandırdık 

Amaca ancak örgütlü mücadeleyle ulaşıldığını kaydeden Yalçın, “Başörtüsü yasağının, katsayı engelinin, kesintisiz sekiz yıllık temel eğitim dayatmasının kaldırılması gibi birçok antidemokratik uygulamaya son verilmesi, eğitim kurumlarımızın fiziki şartlarından müfredata kadar yapılan iyileştirmelerde Eğitim-Bir-Sen’in emeği, imzası, katkısı vardır. Bunun yanı sıra, elde ettiğimiz onlarca kazanım, örgütlü mücadelemizin eseridir. Tarihî kazanımlarla taçlandırarak ulaştığımız bugünkü nokta, inanç, duygu ve gönül birliğiyle, birlikte yürüttüğümüz kararlı mücadelenin sonucudur ama hak ederek, ter akıtarak, birbirimize tutunarak geldiğimiz bu noktayı hiçbir zaman yeterli görmedik, görmüyoruz. Bizim davamız her türlü gündelik hesap ve çekişmenin ötesinde, millet ve medeniyet davasıdır. Aldığımız eğitimler hayata geçirildiğinde gerçek anlamını ve karşılığını bulacak, bu eğitimler sendikal yürüyüşümüze canlılık, dirilik katacaktır” ifadelerini kullandı.

Hedeflerimizde önemli mesafeler katettik 

“İçimize yolculuk hedefimizin gereği olarak teşkilat eğitimine önem veriyoruz. Bugünkü programımız da içimize yolculuğumuzun önemli bir parçasıdır” diyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dışımıza yolculuk hedefimizde de çok önemli bir mesafeyi katetmiş bulunmaktayız. Hem medeniyet coğrafyamıza hasretimizi bitirmek hem de dünyanın farklı bölgelerine mesajımızı götürmek için yola revan olduk. 5 kıtadan 37 ülkeye, 45 sendika ve iki bölgesel eğitim örgütüne ziyarette bulunduk. 5 kıtadan 77 ülkeden, 94 sendika ve 4 bölgesel eğitim örgütünü Türkiye’de ağırladık. TODAİE aracılığıyla 45 ülkeden 49 genç sendikacıya sendikacılık eğitimi verdik. Bu vesileyle söz konusu ülkelerle gönül köprüleri kurduk. 56 ülkeden 78 sendika ve bir bölgesel örgüt ile iş birliği protokolü imzaladık. 31 Ağustos-1 Eylül 2018 tarihleri arasında ‘Küreselleşme, Eğitim ve Sendikalar’ uluslararası sempozyumuyla 77 ülkeden 89 sendika ve 4 uluslararası örgütten 175 yöneticiyi bir araya getirdik. Müktesebatımızı dünya sendikal hareketleriyle buluşturarak, birikimimizi, sınırları aşan ufkumuzla bilinç, eylem ve söyleme dönüştürerek, yeni bir dünyayı kurmanın çabası içerisindeyiz. Bu öyle kolay başarılacak, herkesin yapabileceği bir iş değildir.”

Çalışmalarımız sözü yükseltme noktasında takdirle karşılanıyor

“İşimize yolculuk” hedefi doğrultusunda eğitim alanına dair hazırlandıkları raporların, yaptıkları araştırmaların sesi değil, sözü yükseltme noktasında takdirle karşılandığına dikkat çeken Yalçın, “Şimdiye kadar hazırlanan eğitim raporları içerisinde en kapsamlısı, Eğitime ve Yükseköğretime Bakış İzleme ve Değerlendirme raporlarıdır. Kılık-Kıyafet Raporu, sivil itaatsizliğimizin ve erkek kamu görevlileri yönünden kılık ve kıyafet serbestliği için halen devam eden eylem kararımıza meşruiyet kazandırmıştır. Bu ve daha birçok şeyi birlikte yaptık, birlikte başardık” diye konuştu.

Mekânlarımızdan sonra mevzuatlarımızı da ortaklaştırıyoruz 

Eğitim-Bir-Sen şubelerinin çoğunun mülkiyeti kendilerine ait hizmet binalarına taşındıklarını hatırlatan Yalçın, “Genel Merkezimizin de kiradan kurtulduğu, hizmetlerini kaliteli bir şekilde sunduğu hizmet binası hayalimiz gerçeğe dönüştü. Yeni hizmet binamız kaynaşmanın, birliğin sembolü olacaktır. Mekânlarımızla birlikte mevzuatlarımızı da ortaklaştırıyoruz. Böylece tüzükler dâhil, disiplin, seçim ve mali mevzuatta hükümlerimiz, mütalaalarımız ortak olacaktır. Yeni binamız sendikamıza, teşkilatımıza, üyelerimize ve tüm kamu görevlilerine hayırlı olsun” dedi.

Sendika formatörlüğü eğitimleri 

Program, Hüseyin Rahmi Akyüz, Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın, Tarkan Zengin, Selim Cerrah ve Dr. Mustafa Bostancı’nın iletişim becerileri, Eğitim-Bir-Sen ve kazanımlar, dünyada ve Türkiye’de sendikacılık vb. konularda yaptıkları sunumların ardından katılımcılara sertifikalarının takdim edilmesiyle sona erdi.